Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shame

Een jongerenvoorstelling tegen victim blaming

shame on you jongerenvoorstelling fotograaf anna van kooij 01

Hoe voelt het als een intieme foto van jou op sociale media rondgaat of online staat? En hoe kun je iemand ondersteunen die dit meemaakt? Elke jongere heeft een telefoon op zak en kan deze gebruiken als sociaal instrument én wapen. Met het risico dat ze oog voor de ander verliezen op sociale media. We gaan met jongeren in gesprek over online grensoverschrijdend gedrag en victim blaming en geven inzicht in verantwoordelijkheid in de online wereld.

Feico en Aya hebben verkering en flirten online heel wat af. Vol trots over zijn mooie vriendinnetje laat Feico, om op te scheppen, aan zijn vrienden een foto van Aya zien waarop ze een ontbloot bovenlijf heeft. Wanneer één van de vrienden stiekem een screenshot maakt en online deelt met anderen ontvangt Aya een storm aan nare berichten. Ze zou een slet zijn. Aya durft niet meer naar school en de liefde tussen haar en Feico houdt geen stand. Alleen haar beste vrienden zijn er nog om haar te helpen.

Shame belicht meerdere kanten van sexting-misbruik en victim blaming. Hoe kan een jongere het leven weer oppakken? Wat kunnen schoolgenoten doen wanneer ze een foto ontvangen? En welke woorden bieden steun? 

Acteurs

TheatergroepPlayback AnnavanKooij 6403

Lis de kort

230718 038 Playback Barbera Oppenheimer Full res

Barbera oppenheimer

230718 052 Playback Marco van ‘t Wout Full res

Marco van 't Wout

TheatergroepPlayback AnnavanKooij 6388

Bas klemann

TheatergroepPlayback AnnavanKooij 7510

Tessa Friedrich

230718 052 Playback Marco van ‘t Wout Full res

Marco van 't wout

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

Boek deze voorstelling

coral line back

Meer informatie of boeken? 

turq solid fwd

Bekijk ook

Scroll naar boven