Docenten­trainingen

In praktische trainingen biedt PlayBack handvatten voor een betere sociale interactie op school tussen jongeren en docenten.

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van jongeren op een positieve manier? Onze acteurs bieden inzicht in gedrag. Ze laten zien hoe je grip kunt krijgen op emoties van jezelf en die van de puber. Via rollenspel leren we onderwijsprofessionals vaardigheden om opbouwend te communiceren met jongeren.

Docententraining TheatergroepPlayBack fotograafEricKampherbeek 1

Ontwikkelde docenten­trainingen

 • De warme overstap

  Over de overstap van VMBO naar MBO en het optimaal betrekken van leerlingen bij zijn eigen loopbaan en ontwikkeling.

 • Like Us All

  Een training over regels, afspraken en gesprekken met jongeren die nodig zijn om een veilig leef- en leerklimaat te waarborgen. 

 • Alles Goed

  Een training waarin docenten oefenen gesprekken te voeren over het mentaal welbevinden van jongeren. Hoe bouw je een vertrouwensband op? Waaraan herken je een zware dip/depressie bij een leerling en hoe open je hierover het gesprek?

 • Een training met praktische, theoretische en persoonlijke handvatten over het voeren van ontwikkelgesprekken met jongeren.

 • Een training over het doorgronden en neutraliseren van pittig gedrag van pubers en het voeren van moeilijke gesprekken.

 • Een training over het op een constructieve manier betrekken van ouders bij de schooltijd van de leerlingen.

 • Hoe beïnvloeden sociale media de groepsdynamiek op school en wat betekent privacy voor de school? Het oefenen van een goed gesprek met jongeren over hun gedrag op sociale media.

Bespreek de mogelijkheden

coral line back

Meer informatie of boeken? 

turq solid fwd

Onze docententraining "Alles Goed" wordt mede mogelijk gemaakt door

Scroll naar boven