Zoek
Sluit dit zoekvak.

Docenten­trainingen

In praktische trainingen en interactieve bijscholing biedt PlayBack handvatten voor een betere sociale interactie op school tussen jongeren en docenten.

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van jongeren op een positieve manier? Onze acteurs bieden inzicht in gedrag. Ze laten zien hoe je grip kunt krijgen op de interactie tussen jezelf en de leerling. Via pakkende theaterscènes geven we onderwijsprofessionals inzicht in deze interactie en oefenen we vaardigheden om opbouwend te communiceren met jongeren.

Trainingen kunnen ook op maat ontwikkeld worden aan de hand van vraagstukken die leven bij het team.

 

Docententraining TheatergroepPlayBack fotograafEricKampherbeek 1

Ontwikkelde docenten­trainingen

 • De warme overstap

  Over de overstap van VMBO naar MBO en het optimaal betrekken van leerlingen bij hun eigen loopbaan en ontwikkeling.

 • Like Us All

  Een training over regels, afspraken en gesprekken met jongeren die nodig zijn om een veilig leef- en leerklimaat te waarborgen. 

 • Alles Goed

  Een training waarin docenten oefenen gesprekken te voeren over het mentaal welbevinden van jongeren. Hoe bouw je een vertrouwensband op? Waaraan herken je een zware dip/depressie bij een leerling en hoe open je hierover het gesprek?

 • Motiveer je leerling/student

  In deze training worden praktische, theoretische en persoonlijke handvatten geboden om met jongeren een ontwikkelgesprek te voeren waarin autonomie van de leerling, diens competenties en de relatie tussen docent en jongere centraal staan.

 • In gesprek over gedrag

  Een training over het doorgronden en neutraliseren van onverstaanbaar gedrag van jongeren en het voeren van moeilijke gesprekken.

 • Het driehoeksgesprek

  Oefen in deze training het driehoeksgesprek met ouders/verzorgers en hun tiener. Vanuit balans in de perspectieven van de school/opleiding, de leerlingen en de volwassenen om hen heen.

 • De online wereld

  Hoe beïnvloeden sociale media de groepsdynamiek op school en wat betekent privacy voor de school? Het oefenen van een goed gesprek met jongeren over hun gedrag op sociale media.

 • Burgerschap

  Hoe verhoud je je als school tot de spanningen in de samenleving die invloed hebben op de klas/het onderwijs? Hoe ga je om met botsende waarden en uitdagende meningen? Het voeren van een open gesprek waarbij iedereen wordt betrokken.

playBack traint teams van o.a.

Bespreek de mogelijkheden

coral line back

Meer informatie of boeken? 

turq solid fwd

Onze docententraining "Alles Goed" wordt mede mogelijk gemaakt door

Scroll naar boven