Wat wij doen

PlayBack is expert in het communiceren met jongeren. Al sinds 2006 bereiken we jongeren, hun ouders en docenten met onze interactieve en educatieve voorstellingen over onderwerpen als (online) pesten, alcohol & drugs, geld & imago, mentaal welbevinden en (online) shaming.

Like
hot spot jongerenvoorstelling anna van kooij 03

Onze voorstellingen vertellen verhalen over onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van jongeren op weg naar volwassenheid. Onderwerpen in de taboesfeer die ingewikkeld zijn om over te praten en/of waar verleiding op de loer ligt. PlayBack wil deze thema’s beter bespreekbaar maken, zodat jongeren hun mening aanscherpen, zelf keuzes kunnen maken en bewuster kunnen handelen. De thematiek, personages en verhaallijnen zijn sterk identificeerbaar voor jongeren.

turq solid fwd

Terugspeel­theater

Tijdens het interactieve en participatieve nagesprek maken we gebruik van terugspeeltheater. De acteurs blijven in hun rol; de leerlingen geven de personages advies en gaan als zichzelf de vloer op om te oefenen met ander gedrag en zo situaties uit de voorstelling positief te beïnvloeden. Er bestaat hier hierbij geen goed of fout. Jongeren worden hierdoor gestimuleerd hun eigen mening te ontdekken, geven en onderbouwen.

Ouderavond voorstelling
Like

Integrale aanpak

Omdat volwassenen in de omgeving van jongeren cruciaal zijn voor hun ontwikkeling, werkt PlayBack ook met ouders en docenten. Via ouderavonden en docententrainingen stimuleren we volwassenen om jongeren anders te begeleiden. We laten zien hoe ze – zonder grenzeloos te worden – minder oordelend en sturend op kunnen treden, ook in lastige opvoed- of begeleidingsmomenten. Zo vergroten we de waardevolle impact van ons aanbod op jongeren.

lavender line back

Methodiek

PlayBack heeft een eigen methodiek ontwikkeld die als een rode draad door de voorstellingen heen loopt. Waarom onze methodiek werkt? Door deze elementen:

  • Aantrekkelijke vorm
  • Herkenbaarheid
  • Interactie met het publiek
  • Dilemma’s en keuzemogelijkheden
  • Oefenen met ander gedrag
Rijk jongerenvoorstelling

Partners van PlayBack

Scroll naar boven