Like

Een jongerenvoorstelling over groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop

Like

Pesten heeft grote impact op de ontwikkeling van kinderen, en geen enkele school ontkomt eraan. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, willen we zowel pesters, gepeste jongeren als omstanders bewust maken van groepsdruk en rolpatronen en ieders eigen verantwoordelijkheid daarin. We geven inzicht in hoe de online, de offline wereld beïnvloedt en versterkt als het om pesten gaat.

In de voorstelling Like zie je hoe de vriendschap tussen twee beste vriendinnen, Zoë en Mila, onder druk komt te staan als populariteit een grote rol gaat spelen. Zoë valt buiten de groep, Mila durft niet voor haar op te komen. Houdt de vriendschap stand? Leerlingen worden tijdens de voorstelling en het interactieve nagesprek geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. Ze krijgen inzicht in pestgedrag en hun eigen verantwoordelijkheid daarin.

“ Prachtige, pijnlijk ontroerende voorstelling over groepsdruk en pesten. Namens ons allemaal veel lof voor de acteurs! ”

Jolanda Sormani - Beatrix college

Monoloog

In december en januari is Like als monoloog te boeken. Het personage Mila onderzoekt daarin samen met de klas hoe je voor iemand op kunt komen. Deze monoloog spelen we per klas van maximaal 30 leerlingen.

Acteurs

Julia van der pas

Floor rolf

kevin wekker

Bengt kropmans

Raisa melo fortes

sjoukje hoogma

tessa friedrich

wendy briggeman

Sybe gratama

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

Boek deze voorstelling

Meer informatie of boeken? 

Bekijk ook

Like
  • Pesten & Sociale media

Een ouderavond over de belevingswereld van pubers en hun strijd om erbij te horen

Scroll naar top