Hot Spot

Een jongerenvoorstelling over drankgebruik, blowen en feesten en over vriendschap, eerlijkheid en zorgen voor elkaar

Veel jongeren komen in aanraking met drank en/of drugs, experimenteren hoort er bij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hoe zeg je ‘nee’ wanneer drank of drugs gebruiken de norm is? Met dit thema geven we jongeren inzicht in zichzelf, elkaar en de invloed die ze op elkaar hebben.

Alex en Jaro zijn goede vrienden en gaan vaak samen op stap. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een fles wodka heeft gescoord, wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Als Joy en Fay, twee vriendinnen, ook mee gaan feesten wordt het voor de jongens nog lastiger hun grens aan te geven. Hot Spot vertelt het verhaal van vier vrienden die samen de verveling verdrijven. Het is een rauw en realistisch verhaal over alcohol & drugs, feesten en over vriendschap, eerlijkheid en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je ‘nee’ als de rest ‘ja’ zegt?

“De eerste reactie van de mentoren: "volgend jaar moeten ook de nieuwe derdeklassers deze voorstelling absoluut zien!". Vooral het nagesprek is erg belangrijk en waardevol, door het spiegelen werden de dilemma's bespreekbaar gemaakt. Het naspelen van scènes door klasgenoten maakte indruk op de groep. Tot volgend jaar!”

Acteurs

eline van gils

huib cluistra

joost kramer

tessa friedrich

eline van gils

huib cluistra

joost kramer

tessa friedrich

eline van gils

Christopher van Duijn

Joost Kramer

Tessa Friedrich

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door

Boek deze voorstelling

Meer informatie of boeken? 

Bekijk ook

  • Alcohol & Drugs

Een ouderavond over het helpen van je puber bij het aangeven van zijn/haar grenzen rond drank en drugs

Scroll naar boven