Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rijk

Een jongerenvoorstelling die laat zien hoe financiële verschillen de positie in een groep bepalen

rijk jongerenvoorstelling fotograaf anna van kooij 02

Geld hebben lijkt essentieel voor jongeren, om mee te kunnen doen met leuke dingen die geld kosten. Zeggen dat je geen geld hebt kan lastig zijn. Maar schulden zijn snel gemaakt, daarom is het belangrijk al jong met geld om te leren omgaan. We willen de schaamte rondom schuld en armoede doorbreken, zodat jongeren makkelijker om hulp durven vragen.

Rijk vertelt het verhaal van vijf jongeren uit verschillende gezinssituaties. De één heeft geld om wekelijks een nieuwe outfit te kopen, de ander moet sparen voor sportschoenen. Wat doe je als je telefoon stuk is en je bent blut? Schaam jij je als je niet het ‘goede’ merk draagt? De jongerenvoorstelling Rijk laat zien hoe (wel of geen) geld hebben je imago positief of negatief kan beïnvloeden.

“De groep was muis stil en na de voorstelling een hele goede interactie. Persoonlijk vind ik dit een hele goede methode om bepaalde problematiek bespreekbaar te maken met elkaar. ”

Monoloog

In december en januari is Rijk als monoloog te boeken. Jaimies vriendin laat haar inzien dat plezier maken niet per se geld hoeft te kosten. Deze monoloog spelen we per klas van maximaal 30 leerlingen.

Acteurs

23F4AA1

Daantje Idelenburg

230929 6862 Playback Isha 2500px

Isha Ferdinandus

230929 7058 Olivier 2500px 002

Olivier van Klaarbergen

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door

Boek deze voorstelling

coral line back

Meer informatie of boeken? 

turq solid fwd

Bekijk ook

Scroll naar boven