Terug
Bekijk de video

Jongerenvoorstelling Like

De rauwe voorstelling Like geeft goed weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van sociale media hierop. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. En het werkt. Muisstille aula’s. Ontroerende dialogen. Herkenbare situaties. Gelach. Gepraat. Gehuil. Pijn. Stilte.

Over pesten
Uit onderzoek blijkt dat pesten op school vaak voorkomt. Eén op de negen gepeste kinderen in een schoolklas van 27 leerlingen is normaal. Alle pestprotocollen dus ten spijt, geen enkele school ontkomt eraan. Pesten, een aangrijpend thema met een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Zeker door de opkomst van sociale media. Hoe laat je leerlingen zien wat digitaal pesten met je doet?

Groepsdruk en rolpatronen
De afgelopen drie jaar bereikte PlayBack 32.000 jongeren met Like. Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Wij maken met deze interactieve voorstelling pesten, een belangrijk thema voor jongeren, bespreekbaar. We willen zowel pesters, gepeste jongeren en omstanders bewustmaken van groepsdruk en rolpatronen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt’.
 
Ouders en docenten
Bij het boeken van de voorstelling Like ontvangt de school een gratis docentenhandleiding. In het kader van een integrale aanpak kunnen ouders de aanvullende ouderavonden Like me en Log In volgen. En voor docenten zijn er trainingen. Bekijk alle informatie hierover op de pagina aanbod.
 
Meer weten of boeken?
Neem contact op met Pauline de Groot of Anne Fleur Thomeer van PlayBack voor extra informatie (tel: 030 – 2027024 of info@tgplayback.nl).