Terug

Docententraining In gesprek met de jongere van nu

De weg naar volwassenheid is voor jongeren eentje van vallen en opstaan. Een zoektocht, waarin hun kwetsbaarheid, authenticiteit en identiteit vaak verborgen zit onder een laag van opstandigheid en ogenschijnlijke onverschilligheid. Waarin ze vaak consequenties van hun eigen gedrag nog niet overzien.

Hoe laat je jongeren nou nadenken over dingen waar ze zelf nog niet bij stilstaan? Hoe motiveer je ze positie in te nemen en geef je hen zelfvertrouwen om zichzelf te laten zien in de wereld waarin ze leven? Deze interactieve docententraining of masterclass gaat over je ogen openen. Die van je leerlingen, maar vooral ook van jezelf en je collega-docenten. 

Realistische personages
Twee professionele acteurs en een ervaren trainer spelen herkenbare scenes uit de fascinerende wereld van de jongere van nu. Een klassensituatie, individueel leerling gesprek, oudergesprek of docentenoverleg, vanuit diverse invalshoeken wordt de jongere onder de loep genomen. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen staan drie jonge personages centraal tijdens de interactieve rollenspellen.

De 14-jarige Mira kletst je de oren van je hoofd. Ze heeft het gevoel dat geen een leraar haar aardig vindt. De even oude Alex verliest zijn telefoon geen seconde uit het oog, reageert soms agressief en leert minder goed dan hij stiekem zelf zou willen. En Charlie, net 16, moet gezien z’n slechte cijfers eigenlijk van school af, terwijl hij veel meer in z’n mars heeft.

Ongrijpbaar stuitergedrag
Samen met je collega’s en de trainer ga je in gesprek over hoe je kunt handelen binnen deze kenmerkende pubersituaties. Want hoe dring je tot Mira, Alex en Charlie door? Hoe inspireer je leerlingen? Hoe corrigeer je hun vaak ongrijpbare stuitergedrag? En hoe zorg je voor dezelfde didactische kijk op jongeren binnen het docententeam?

Met In gesprek met de jongere van nu versterk je de cohesie binnen je docententeam en ga je direct aan de slag. Praktisch, treffend, soms hilarisch, en vooral erg leerzaam!